Om Parol

Hvem er vi

I 2003 startede vi som Gen’ren, en redesign butik i Randers der havde tilknyttet 7 freelance designere. Vores vision var at redesigne kvalitetstøj, og dermed give det et nyt og moderne udtryk. Set i bakspejlet var vi foran vores tid med tanke på bæredygtighed. Det var en fantastisk og lærerig rejse, som skabte en ild i Irina Berg for at designe og producere tidsløst design af kvalitetsmaterialer. Vi lærte også hvor vigtigt det er for kvinder at kunne få sit eget personlige udtryk gennem styles produceret i begrænset antal.

Rejsen til PAROL i dag er casual, klassisk design, med unikke detaljer og snit, som understreger det feminine touch. Hos PAROL følger vi ikke sæsoner når det kommer til mode, vi tror på at tøjet skal være relevant på alle tider af året. Hos PAROL bestræber vi os på at bruge de bedste og mest naturlige åndbare garn og stoffer, så tøjet er elegant, komfortabelt, og kan bruges henover sæsonerne.

PAROL´s tøj er designet til dig, der kan nikke genkendende til følgende:

  • Jeg vil gerne have mit tøj passer til flere situationer, casual som business
  • Jeg har brug for mit tøj er både smart og behageligt at have på
  • Jeg elsker mit tøj kan kombineres og bruges år efter år
  • Jeg er glad for PAROL designer til kvinder 175 cm +/- 5 cm

Produktion og bæredygtighed

Vores produktion udføres kun i EU, primært de Baltiske lande, og kun på fabrikker hvor vi gennem personligt engagement og kulturforståelse, kan stå inde for arbejdsforholdene.

Chefdesigner Irina Berg har flere steder opbygget en team ånd efter Dansk model, som lokalt inddrager udviklingsafdeling og medarbejdere i den kreative proces.

Det er dyrere at producere i EU, men PAROL lægger vægt på den nære og direkte kommunikation med fabrikkerne, den korte produktionstid og transport som skåner CO2 aftrykket.

De løbende styles i begrænsede mængder er vores DNA som Slow Fashion, for at reducere spild.

Vores engagement

Irina Berg har udviklet PAROL Zero Waste, hvor vi bruger vores stofrester til at lave accessories og boligtilbehør som vi kommer til at sælge i løbet af efteråret 2019.

PAROL Zero Waste blev født af vores erfaring fra Gen’ren. Vores vision fra den gang, - "vi bruger hvad vi har", er blevet overført til nu hvor vi bruger vores stofrester fra produktionen. Vi ønsker at have så lidt spild som muligt og være med til at gøre jorden til et bedre sted at leve på, både for mennesker og dyr.